Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Sağlıklı ve ışıl ışıl parlayan dişler estetik açısından, sağlıklı bir gülümseme ve insanın kendine olan güveninin artması için oldukça önemlidir. Her insanın kendine ait bir diş rengi vardır. Kimisinin daha beyaz kimisinin sarı renktedir. Fakat her insanın bembeyaz dişler hayalidir. Son zamanlarda diş hekimleri tarafından oldukça fazla uygulanan bir tedavidir. Dişler içsel ve dışsal sebepler doğrultusunda renk değişikliğe sebep olurlar. Temizleme işlemi dişlerdeki rengin açılması ile daha beyaz görüntü yakalarlar.

Diş Beyazlatma Bir İhtiyaç Mı?

Dişlerin beyazlatılması diş taşı temizliğinden sonra uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntem dişin kendi doğal renginden bir kaç ton açık hale getirir. Küçük yaşlarda fazla antibiyotik ve aşırı flora maruz kalan dişlerde sararma meydana gelir ve temizlenmesi gerekir. Doktorun yapmış olduğu bu işlem diş beyazlatma konusunda hastaya yardımcı olur.

Bitkisel Diş Beyazlatma Yöntemleri

Sararan dişler insanlarda bakımsız ve sağlıksız bir görüntü bırakıyor. Bembeyaz dişler herkesin hayalidir. Estetik bir gülümseme için evde doğal yöntemler ile diş beyazlatmak mümkündür.

Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Karbonat ve limon: Dişleri ve ağız içini temizleyen en önemli maddelerdir. Karbonatı haftalık diş bakımınıza ekleyerek dişlerinizin daha beyaz görünmesini sağlayabilirsiniz. Diş fırçanızın üzerine karbonat koyup üstüne limon damlatıp dişlerinizi iyice fırçalayın. Haftada 2 veya 3 kez uygulanan bu yöntem ile dişleriniz inci gibi olur.
  • Tarçın ve adaçayı: Bu ikili diş beyazlatmada kullanılan yöntemler arasında gelir. Diş fırçanıza biraz tarçın ve adaçayı serpin ve dişlerinizi fırçalayın.
  • Tuz ve sirke: Birer çay kaşığı tuz ve sirkeyi iyice karıştırın ve dişlerinizi fırçalayın. Kısa sürede dişlerinizin beyazladığını ve daha sağlıklı göründüğünü görebilirsiniz.
  • Çilek: Diş beyazlatma konusunda en etkili meyvedir. Püre haline getirilen çilek diş fırçası yardımı ile dişler fırçalanır.

Tıbbi Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş beyazlatma yaptırmak isteyenlerin en çok sorduğu sorulardan biri İzmir diş beyazlatma işleminde başarı oranı nedir?  Araştırmalar doğrultusunda yaşa bağlı, çay, sigara ve kahve gibi tüketilen içeceklerden dolayı olan sararmaların temizliği hastalar tarafından oldukça yüksek oranlarda tatmin edici olduğu görülmüştür. Diş beyazlatma aşamaları 3 ayrı gruba ayrılmaktadır. Bu uygulamalar bariyer, ajan ve ışık gibi uygulamalardır.

  • Bariyer: Dişlerde kullanılan kimyasal oksitleyici özelliği ile diş etlerini korur ve o bölgelere bariyer uygulaması yapar.
  • Ajan: Diş yüzeylerine yeterli miktarda kimyasal ajan uygulaması yapılır.
  • Işık: Dişlerde istenilen beyazlığa ulaşmak için ışıklı cihazların dişlere ışık vermesidir.

Diş Beyazlatma Lazer

Dişlerdeki sarı lekeleri günümüzde bazı çeşitli temizleme yöntemleri vardır. bunlardan biride lazer ile tedavidir. Lazer tedavi yöntemleri diş renginin önceden beyaz olup sonrasında sararan dişlere uygulanır. Uzman kişiler tarafından hastanın tedaviye uygun olduğuna karar verilir ve tedavisi başlar. Dudaklar ve diş etleri zarar görmemesi için hastaya koruyucu takılır. Jel sürülen alanlara 30 saniye ışınlama yapılıyor. Hastalara göre bu süre uzatılabiliyor. İşlem sonrası hastanın 24 saat boyunca kahve, çay ve tedaviyi olumsuz etkileyen yiyecek ve içeceklerden uzak durması gerekiyor.

Dişler Neden Sararır?

Dişlerin sararmasında iki sebep vardır. Bunlar yapı olarak dişlerin sarı olmaları ve yeme içmeye bağlı olan renk değişiklikleridir. Fazla asitli içecekler, sigara, çay ve fazla kahve tüketimi diş sararmasına neden olur. Temiz ve beyaz dişler için ağız bakımına dikkat edilmelidir.

Diş Temizliği Zararlı Mı?

Diş beyazlatma doktor kontrolünde olursa herhangi bir zarar vermez ve hastada hiçbir hasar bırakmaz. Hastalar tarafından en çok tercih edilen diş estetiği arasında gelir. Güzel bir gülüş için hızlı, güvenli ve etkili bir tedavidir. Yapılan işlem diş minesinin içindeki sıvının ağartılmasıdır. Kullanılan malzeme dişlere zarar vermez.

Diş Sararmaları Nasıl Önlenir?

Dişlerimizdeki sararmaları engellemek için günlük hayatımızda tükettiğimiz çay, kahve ve sigara gibi alışkanlıklarımızı azaltmamız gerekir. Dişlerimizin temizliğinden emin olabilmek için günde 2 defa ve 3 dakika fırçalamamız gerekiyor. Ağız içindeki bakterilerin üremesini engellemek için diş fırçasının ulaşamadığı yerlere diş ipi ile ulaşmanız mümkündür. Sağlığınız açısından sık sık diş hekiminizi ziyaret etmelisiniz.

Diş Temizliği Ne Kadar Sürer?

Diş temizliği işlemi sırasında bazı medikal aletler kullanılır ve bu aletlerin çeşitli işlevleri vardır. Diş temizliği aşaması en fazla 30- 40 dakika sürmektedir. Oldukça kolay ve can yakmayan bir işlemdir. Diş temizliği yaptırmak için ertelemek veya korkmak gerekmez. Hastadan hastaya değişen diş beyazlığı ne kadar süre devam eder? Dişlerdeki beyazlık 3 ay veya 2-5 ve 4 yıl gibi süre devam etmektedir.

Diş Temizliğinden Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Diş temizliği sonrasında hastalarda hassasiyet oluşabilir. Bu durum geçicidir. 1 – 3 günleri arasında kaybolurlar. Birkaç gün çok soğuk ve çok sıcaktan kaçınmalılar. Günde 2 defa dişler fırçalanmalı ve 6 ayda bir düzenli şekilde doktor kontrolü yaptırmalı. Diş aşındırıcı macunlar ve diş tozları kesinlikle kullanmamalı. Bu kurallara uymayan hastalar tedavi süreleri uzar ve tekrar beyazlatma işlemi yapılır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu