Diş Eti Çekilmesi Nasıl Tedavi Edilir?

Cerrahi işlemleri içeren diş eti çekilmesi tedavisi yalnızca diş hekimi tarafından yapılabilir. Tedavinin amacı, çevredeki kemiklere daha fazla zarar vermemek için dişlerin etrafındaki cepleri iyice temizlemektir. Başarılı tedavi aynı zamanda iyi bir günlük ağız bakımına ihtiyaç duyar. Ayrıca diş sağlığını etkileyebilecek çeşitli durumların yönetilmesi ve sigara kullanımının bırakılması gerekir.

Diş Eti Çekilmesi Cerrahi Tedavi

Ancak bir kişide ileri düzeyde diş eti çekilmesi varsa tedavi sırasında diş ameliyatı gerekebilir. Bu nedenle deri flep ameliyatı, yani torba küçültme ameliyatı yapılabilir. Diş hekimi diş etlerinde bazı küçük kesiler yapar, böylece diş eti dokusunun bir kısmı açığa çıkarılmış olur. Bu cerrahi işlem ile kökler daha etkili bir şekilde temizlenebilir ve düzeltilebilir.

Diş Eti Çekilmesi Evde Tedavi

Diş eti çekilmesinin olumsuz etkilerinden kısa sürede kurtulmak için evde tedavi yöntemlerine başvurabilirsiniz. Diş çekilmesi tedavi sürecini hızlandırmak için doğal ürünler kullanmaya başlayın. Diş fırçanız doktorunuzun önerisine göre mutlaka hassas dişler için olmalıdır. Hatta alternatif olarak misvak kullanmak, diş eti çekilmesini ortadan kaldırmaya yarayan ve tedavisini hızlandıran maddeler içerir. Bununla beraber çay ağacı, karbonat veya limon yağı gibi doğal içeriklerle ağzınızı çalkayabilirsiniz.

Sağlıklı Bir Diş Eti İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Elbette diş sağlığımız gibi diş eti sağlığımız da ağız sağlığımız için çok önemlidir. Diş eti sağlığımız ve diş sağlığımız aslında bir bütünü oluşturur. Çünkü dişlerin ağız boşluğunda sağlıklı bir şekilde barınması büyük ölçüde diş etlerinin sağlığına bağlıdır. Bu nedenle düzenli ağız bakımı yapılırken diş eti bakımı da göz ardı edilemeyecek önemli adımlardan biridir.

Düzenli Ağız Bakımı

Diş ipi ve ağız bakım suyu kullanmak artık günlük rutininizin bir parçası olmalıdır. Özellikle diş eti çekilmesin yatkın olarak kişiler diş ipi ve ağız bakım suyu kullanmalıdır. Bu ürünlerin asıla amacı, diş fırçasıyla ulaşamadığınız alanlara ulaşarak bakterileri yok etmektir. Diş eti çekilmesinin bakteri oluşumuna yol açtığını düşünürsek bu ürünleri mutlaka edinin.

Doğru Ürün Kullanımı

Ağız ve diş etlerinin bakımının sıklığı ve süresi çok önemli olmakla birlikte bakım için kullanılan ürün ve malzemelerin kalitesi de oldukça önemlidir. Örneğin, sert uçlu diş fırçaları diş eti kanamasına ve bakteri üremesine yol açabilir. Diş eti çekilmesi bulunan kişiler hassas dişlere özel ağız bakım ürünleri kullanmalıdır.

Diş Eti Çekilmesi Tedavisi

Diş etlerimiz ağız ve diş sağlığımız için önemli dokulardır. Diş etlerimiz sağlıksız olduğu zaman, bu dişlerimize de olumsuz olarak yansır. Diş eti çekilmesi adı verilen bu sorun, genellikle sert yiyecekler tüketildiği zaman kanama ve hassasiyet getirir. Kızaran ve şişen diş etlerinden diş eti çekilmesi anlaşılabilir. Diş etiniz sürekli kabarıyor ve yemek yemenizi güçleştiriyorsa diş eti çekilmesi problemi yaşıyor olabilirsiniz.

Bazı faktörler bir araya geldiğinde diş eti çekilmesinin şiddetli ve meydana gelme hızı artar. Tedavi edilmeyen diş eti çekilmesi hastalığı genellikle diş kayıplarıyla sonuçlanabilir. Bu sebeple etkili bir tedavi için doktora başvurun.

Diş Eti Çekilmesi Neden Olur?

Diş eti çekilmesi problemi yaşayanlar bu sorunun alttaki nedenini bulmalıdırlar. Sebebini bulmak diş eti çekilmesini tedavi etmek için gerekli bir unsurdur. Sorunun kaynağını ortadan kaldırmak, sorunu ortadan kaldırmanız anlamına gelir.

Diş eti çekilmesinin bazı nedenleri şöyledir;

  • Sert diş fırçaları
  • Ağız hijyen eksikliği
  • Diş yapısı bozukluğu
  • Genetik yatkınlık
  • Kötü beslenme
  • Asitli yiyecekler
  • İlerleyen yaş

Diş et çekilmesi problemleri genetik yatkınlık sebebiyle olacağı gibi hastaların bazı alışkanlıkları ile de ortaya çıkıyor. Çok sert diş fırçalarıyla yanlış bir biçimde diş fırçalamak, diş eti çekilmesine yol açacaktır. Diş etine zarar verecek bu tip alışkanlıkların düzeltilmesi gerekir.

Diş Eti Çekilmesi Tehlikeli Mi?

Diş eti çekilmesi problemi yaşayanların diş sağlığı tehlike altındadır. Diş eti çekilmesine diş aralarında boşluklar meydana gelir. Bu sayede diş eti, dişleri koruma görevini yerine getirmez. Diş eti çekilmesi sonucunda oluşan boşluklar ise mikrop ve bakteriler için bulunmaz bir yaşam alanıdır. Buraya biriken zararlı mikroorganizmalar diş fırçalayarak yok olamazlar. Çürüyen dişler genellikle diş eti çekilmesi tedavi edilmediğinde kaçınılmazdır.

Diş Eti Çekilmesi Nasıl Anlaşılır?

Diş eti çekilmesi sorunu yaşayanlar ilk olarak diş etlerinde ciddi bir hassasiyet yaşarlar. Diş fırçalarken medyana gelen kanamalar veya elma ısırdığınızda görülen kan, diş eti çekilmesinin bir belirtisidir. Bu tip kanamalar ve şişen diş etleri çok tehlikelidir. Birçok diş hekimi hastalarını bu yönde uyarıyor. Diş fırçalarken meydana gelen kanamalar hiç küçümsenmemesi gereken bir durumdur. Şişen damaklar ve diş etleri yemek yerken rahatsız edici olmaya başladıysa derhal hastaneye gitmelisiniz.

Diş Eti Çekilmesi Tedavi Edilir Mi?

Diş eti çekilmesinin bazı tedavileri bulunuyor. Diş eti çekilmesi sorununu erken fark ettiyseniz cerrahi olmayan yollarda bu problemi ortadan kaldırmak mümkün. Fakat ilerleyen diş eti çekilmesi vakalarında aynı şeyi söyleyemeyiz. Diş eti çekilmesinin hangi evrede olduğunu tespit eden doktorunuz duruma göre ilaçlı tedaviye başlar ya da cerrahi yöntemlere başvurur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu